Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Massa start van &#39;De Elfstedentocht&#39;.</p>

Massa start van 'De Elfstedentocht'.

(Foto: Boddesprinters)

Diploma rijden bij b.o.d. de Sprinters

BEMMEL - Het diploma rijden op donderdag 15 september bij skeelervereniging b.o.d. de Sprinters was weer een geslaagde happening.

Aan het einde van het seizoen konden de jeugdige skeeleraars laten zien wat ze geleerd hebben. Hierbij werden ze enthousiast aangemoedigd door de mede skeeleraars en ouders langs de baan die niets wilden missen van het gebeuren. 

Er was een individueel parcours met gevarieerde onderdelen uitgezet: met een officiële startprocedure 50 meter slalom-rijden, zo snel mogelijk tussen de pionnen door zonder ze omver te rijden, gevolgd door een krappe bocht en dan in een sprint terug. Natuurlijk moest er ook nog flink geremd worden na de finish. De prestaties werden nauwkeurig geklokt door twee vrijwillige tijdwaarnemers.

Daarna volgde het gemeenschappelijke onderdeel ‘De Elfstedentocht’. Met een massa-start op de 400 meter baan zoveel mogelijk rondjes afleggen in 20 minuten tijd. Moe en voldaan werden alle deelnemers na afloop getrakteerd op limonade en wat lekkers. Dat hadden ze wel verdiend na zoveel inspanning. Alle jonge skeeleraars deden het fantastisch. 

Nu is het is nog even wachten op de diploma-uitreiking, want eerst moeten alle scores en tijdwaarnemingen nog netjes uitgeschreven worden en dan krijgt iedereen hun welverdiende vaardigheidsdiploma. Het was weer een hele mooie avond waar met veel plezier naar teruggekeken kan worden.

Meer berichten