Logo gemeentenieuwsonline.nl

Aan dek met Alle Hens

ELST - Het zal niemand zijn ontgaan dat op zondag 25 september de Dorpsstraat in Elst in het teken zal staan van het jubileumfestival van het shantykoor Alle Hens uit de Overbetuwe. In nauwe samenwerking met het C.M.E. (Centraal Management Elst) zal de Dorpsstraat die dag een maritieme uitstraling ondergaan. 

Op drie podia zullen zes Gelderse shantykoren hun kwaliteiten aan het aanwezige publiek gaan tonen. Het hoofdpodium zal komen te staan tegenover het gemeentehuis. Op dit podium zal het festival om 12.30 uur worden geopend door wethouder en loco-burgemeester Dimitri Horsthuis-Tangelder. 

Het is ook het podium waar het organiserende shantykoor ‘Alle Hens’ en ‘De vrouwen van schipper Kee’ uit Barneveld afwisselend zullen optreden. Een tweede podium zal komen te staan naast de R.K. kerk, waar het zeemanskoor ‘Schip Ahoy’ uit Angeren en het shantykoor ‘Anker’ uit Veenendaal het aanwezige publiek met zang en muziek hopen te vermaken. 

Het derde podium komt te staan op het Werenfriedplein naast de Rabobank. Op dat podium verzorgen die dag shantykoor ‘De Iesselbrassers’ uit Doesburg en shantykoor ‘Ede’ tussen 13.00 en 17.00 uur elk drie optredens. Als sluitstuk van dit maritiem festijn zullen de koren rond 17.00 uur een gezamenlijke afsluiting verzorgen op het hoofdpodium tegenover het gemeentehuis.
Alle koren zijn supergemotiveerd om er op 25 september een mooi spektakel van te maken. Een unieke gelegenheid om daar op die dag van mee te genieten.

Meer berichten