Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Blije gezichten na de finish</p>

Blije gezichten na de finish

(Foto: Noël Keijsers)

Lingezegen Rcvry Run groot succes

ELST - De Lingezegen run is een maandelijks terugkerende hardloopwedstrijd in het mooie Park Lingezegen bij Elst. Zondag 11 september stond de loop in het teken van de stichting Rcvry Run. In 2017 is Rcvry Run gestart in Nijmegen als een lokaal initiatief van Miranda Boonstra, oud-toploopster op de marathon.

Recovery run zet zich in om vrouwen met borstkanker in beweging te brengen. Dat sporten en in beweging blijven effectief zijn om bijwerkingen van de behandelingen tegen te gaan is al jaren duidelijk. Door middel van landelijke loopgroepen voor vrouwen met borstkanker maakt Rcvry Run de drempel om te gaan sporten laag. Samen met lotgenoten werken aan conditie en kracht helpt om fysiek en mentaal fitter te blijven.

De Lingezegen Rcvry Run was een groot succes. De loop heeft dankzij sponsoring van Run2Day Arnhem-Nijmegen en door crowdfunding acties van een aantal deelnemers is een heel mooi bedrag van 4800 euro opgehaald voor de stichting.

Op de 10 km werd er een officieus Nederlands record gelopen bij de vrouwen 65 jaar door Jeannine Liebrand. Zij is in voorbereiding op de Eindhoven marathon en draagt de stichting Rcvry Run een warm hart toe.

De volgende reguliere Lingezegenrun is zondag 30 oktober. Inschrijven kan via https://hardloop-events.nl/lingezegenrun/lingezegenrun-inschrijving/. Voor meer informatie over de stichting: www.rcvryrun.nl.

Uitslagen: 3 km Ronald van Kempen 12:31, Sharon Jansen 15:11; 5 km Thijs Kampen 17:30, Esmee van Est 22:45; 10 km: Arno Doeleman 37:18, Jeannine Liebrand 44:14

Meer berichten