Logo gemeentenieuwsonline.nl

Happy Dog Maspalomas Meet en Greet-wandeling

ELST - Op zondag 18 september vindt voor de zesde keer een Meeten Greet-wandeling plaats voor alle adoptanten en opvanggezinnen van honden van Happy Dog Maspalomas, maar ook geïnteresseerden zijn welkom. Het evenement begint om 11:00 uur en eindigt rond15:00 uur.

Happy Dog Maspalomas is een stichting die is gevestigd op het Spaanse eilandGran Canaria en zich daar bezighoudt met het redden van honden uit de diverseasiels. De honden worden verzorgd, ter controle bezoeken zij een dierenarts, Indien nodig worden zij gesteriliseerd of gecastreerd en ze worden gesocialiseerd. Ook op straat gevonden honden en honden die door hun eigenaar(s) niet (meer) goed verzorgd kunnen worden, worden door Happy Dog Maspalomas met open armen ontvangen. Zodra het mogelijk is, worden de honden ter adoptie aangeboden. Meestal worden de honden geadopteerd door mensen in Nederland, soms in België, maar ook adoptie op Gran Canaria is mogelijk. De honden vliegen begeleid doorvrijwilligers (veelal vakantiegangers) naar Nederland.

Er is ook een Nederlandse tak van Happy Dog Maspalomas. Door hen wordt de verdere afwikkeling van de adoptie geregeld. Er worden huisbezoeken gedaan om te kunnen inschatten of de honden bij de aspirant-adoptanten een goede toekomst tegemoet kunnen gaan en er wordt gekeken of er een ‘match’ tussen de hond en de nieuwe adoptant(en) is. 

Ook na de adoptie worden honden en adoptant(en) nog geruime tijd bijgestaan; eigenlijk een hondenleven lang. Normaliter vindt er eens per jaar een ontmoeting plaats. Dit jaar hebben we ervoor gekozen een tweede ontmoeting te organiseren, omdat de ontmoeting in mei een beetje in het water viel. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op een wisselende plaats in Nederland en trekt veel adoptanten van de honden van Happy Dog Maspalomas en uiteraard komen de honden ook mee! 

Hoogtepunt is de Dogwalk; het voorstellen van de honden die inmiddels bij opvanggezinnen in Nederland zijn en dus nog ter adoptie zijn. Dit jaar zal de Meet en Greet plaatsvinden in Elst (Gld) in Hondenspeeltuin Lingezegen aan de Parkweg, aanvang 11:00 uur. Na de begroetingen en dewelkomstspeech zal om 12:00 uur een veiling plaatsvinden (voor ons een nieuwitem). Om 13:00 uur zal de Dogwalk plaatsvinden en daarna is er uiteraard tijdvoor een heerlijke wandeling met de honden.

De Spaanse oprichtster van Happy Dog Maspalomas Sylvia van den Donker enChantal Panhuizen zullen aanwezig zijn bij het evenement; zij hebben in beginsel de honden in de rescue op Gran Canaria opgenomen en kennen ze allemaal - en vice versa. Een feest van herkenning! De vrijwilligers van Happy Dog Maspalomas Nederland organiseren een aantal leuke evenementen. Zo is er een loterij en een veiling en worden er hondgerelateerde producten verkocht.

Zoekt u een hond of heeft u gewoon zin in een fijne ontmoeting en wandelingmet de honden en hun eigenaars, kom dan gerust naar Elst aanstaande zondag. U bent allen welkom! Meer informatie over de stichting en de Meet en Greet-wandeling staat op: happydogmaspalomas.netfacebook.com/ HappyDogMaspalomasNL, facebook.com/happydogmaspalomas. Of stuur een mail naar: happydogmaspalomas@outlook.com.

Meer berichten