Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Druk bezochte huisakmer van Elst op 8 september 2022.&nbsp;</p>

Druk bezochte huisakmer van Elst op 8 september 2022. 

(Foto: Hester van Aalst)

Is er behoefte aan een multifunctioneel centrum in Elst?

ELST - Is er behoefte aan een multifunctioneel centrum in Elst? Zo luidt het thema van de bijeenkomst georganiseerd door stichting ‘Ontmoeten en verbinden Elst’ op 21 september (19.00 uur)  in ‘Onder de Toren’. Onder de stichting vallen de Huiskamer van Elst, de Belevingskaart van Elst, de Dinnershow (voorheen Dagtocht Ouderen Elst) en de Soeptafel. 

Op dit moment maakt de Huiskamer van Elst dankbaar gebruik van de multifunctionele ruimten van Aster Uitvaartzorg in Elst, elke dondermorgen van 10.00 - 12.00 uur. Voorheen zaten ze in de bibliotheek, waar de huiskamer uit haar jasje groeide, door het grote aantal bezoekers elke week. De Soeptafel maakt elke vrijdag gebruik van de keuken in De Ruimte. Het bestuur heeft een zogenoemde praatplaat ontwikkeld ,waarop zij haar doelen en missie beschrijft en ook haar stip op de horizon: een multifunctioneel centrum in Elst. 

Beide initiatieven hebben behoefte aan een eigen locatie, zodat ze hun ideeën voor de toekomst verder kunnen ontwikkelen.In gesprekken met andere organisaties en maatschappelijke initiatieven horen ze vaak dezelfde geluiden: behoefte aan een eigen locatie. Dat bracht het bestuur op het idee om eens alle sociale organisaties, maatschappelijke initiatieven en overige geïnteresseerden uit te nodigen om over dit onderwerp van gedachten te wisselen en te inventariseren, waar die behoefte precies uit bestaat en in hoeverre de handen ineengeslagen kunnen worden om dit idee verder te ontwikkelen.Ook geïnteresseerde inwoners zijn welkom om hierover mee te denken. Aanmelden: info@huiskamervanelst.nl.

Meer berichten