Logo gemeentenieuwsonline.nl

Voorstelling ‘Lang zal hij leven!’

NIJMEGEN - Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en vragen we extra aandacht voor dementie. Het Radboudumc Alzheimer Centrum haalt daarom in samenwerking met ZZG zorggroep, Alzheimer Nederland regioafdeling Nijmegen en De Waalboog de theatervoorstelling ‘Lang zal hij leven!’ naar Nijmegen, over het thema euthanasie bij dementie.

 Een moeilijk maar belangrijk onderwerp dat in veel families tot discussies leidt. Als zorgverlener is het belangrijk om te weten hoe je de familie op zo’n moment kunt ondersteunen.

Dit stuk is tot stand gekomen door een creatieve samenwerking tussen de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en productiehuis Nachtzon Media. Het is ontstaan vanuit het meerjarige onderzoeksproject Moral Compass Project. Het theaterstuk draait om een familiegesprek over euthanasie bij dementie. Tijdens het stuk wordt het publiek actief betrokken bij de morele dilemma’s die het verhaal oproept. Het is een creatieve manier om moreel ethische perspectieven op een maatschappelijk thema bespreekbaar te maken.

Locatie: Ridderstraat 23 in Nijmegen, De Steigerzaal van de Lindenberg. Voorstelling 1: aanvang 16.30 uur, sluiting 18.30 uur (dit is inclusief discussie). Voorstelling 2: aanvang 19.30 uur, sluiting 21.00 uur (de discussie vindt in de avond niet plaats)

De middagvoorstelling is voor alle zorgprofessionals die te maken krijgen met dit thema, zoals artsen, (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden en casemanagers.

De avondvoorstelling is open voor een breed publiek. Deelname is gratis.

Meer berichten