Janneke Oostveen (links), mevrouw Hofstra op harp en Ilse Tummers.
Janneke Oostveen (links), mevrouw Hofstra op harp en Ilse Tummers. Foto: Stichting Samen Zorgen

Mevrouw Hofstra startte op haar 90ste met harplessen

Algemeen

HETEREN - Het gezegde luidt: je bent nooit te oud om te leren. Mevrouw Tiny Hofstra uit Heteren is hier het levende bewijs van. Ze begon op haar 90ste met harplessen: “Ik voel me weer helemaal jong!”

 “Voor mij is het belangrijk om iets zinvols te doen met de tijd die ik nog heb”, laat mevrouw weten. “En ik heb de harp altijd al een mooi instrument gevonden.” Mevrouw woont in Liefkenshoek in Heteren, een locatie van stichting Samen Zorgen. Via Ilse Tummers, muziektherapeute van de ouderenzorgorganisatie, kwam ze in aanraking met de harp. Een aantal maanden geleden besloot mevrouw Hofstra er een te huren en harples te nemen: “Ik voel me weer helemaal jong!”

Mevrouw is ook realistisch en zegt dat niks vanzelf komt, ze oefent bijna elke dag. “Maar de ene dag ben je fitter dan de andere dag, dat hoort erbij.” Met kleine stapjes merkt ze dat het steeds beter gaat en de harplessen zijn echt een feestje! “Dat ik dit op mijn leeftijd mag doen is een zegen, een rijkdom.”

Ilse Tummers: “Mevrouw merkte dat ze haar oude hobby, schilderen, niet meer kon uitvoeren zoals ze dat graag wilde. Vanuit mijn vak kon ik haar ondersteunen met het ontdekken van een nieuwe hobby, ze was direct geraakt door de harp. Janneke Oostveen geeft de lessen, die zijn aangepast op de wensen en mogelijkheden van mevrouw Hofstra.”

Uitgelicht

Digitale krant