Afbeelding

Banneux: Een ontmoeting met Maria

Algemeen

OVERBETUWE - In Banneux, gelegen in de Belgische Ardennen is Maria in 1933, meerder malen verschenen aan Mariette Beco. Zij kreeg de boodschap om haar handen in een plas water te steken die uit een bron opborrelde. Dit is het begin van Banneux als bedevaartsplaats. 

Elk jaar komen er meer dan 500.000 pelgrims om kracht en troost te zoeken bij Maria. In een tijd van bezuinigheden en minder tijd voor elkaar, is een bezoek aan Banneux een verademing. “Wij voelen ons dan ook een grote familie door gezellig samen te eten, te drinken, te bidden maar ook samen te lachen en soms een traantje weg te pinken.”

De vrijwilligers zorgen gedurende de vijf dagen voor de complete verzorging van de gasten, ze gaan op verzoek mee naar de kerkdiensten, wandelen, winkelen et cetera. Er is dan ook een nachtploeg die de gasten indien nodig, nachts verzorgt en te woord staat. 

In Banneux gebeurt soms een wonder maar dagelijks zijn er veel kleine wonderen te bespeuren. Mensen die weer energie opdoen om het lichamelijk en geestelijk lijden wat soms zwaar is te kunnen dragen en te doorstaan. Dit najaar vindt er van vrijdag 2 tot en met dinsdag 6 september een tridiuum plaats. Heeft u interesse dan kunt u tot 1 augustus terecht bij een van de onderstaande propagandisten.

De data voor 2023 zijn: vrijdag 19 tot en met dinsdag 23 mei en vrijdag 1 tot en met 5 september. Voor informatie kunt u terecht bij: Sophia Jansen, 0481 462985, emailadres: Jansenjps@hotmail.com; Fons Janssen, 06 43982869.

Uitgelicht

Digitale krant