Schoolkids JDF.
Schoolkids JDF. Foto: Jerome Damey Foundation

Jaarlijkse collecte Jerome Damey Foundation

Algemeen

OVERBETUWE - Ook dit jaar komen vrijwilligers van de Jerome Damey Foundation weer met de collectebus bij u langs. Dat gebeurt in de collecteweek van 25 tot en met 30 juli.

De vrijwilligers lopen elk jaar met veel enthousiasme in de Gemeente Overbetuwe, vorig jaar was het nog met een ‘bus op een stokje, maar gelukkig zijn de coronaregels zo goed als verdwenen. Dit maakt het collecteren ook weer een stukje leuker, veel bewoners gaan graag een praatje aan met de collectanten en daar is nu meer ruimte voor.

École primaire Marja Urbach

“De opbrengst van de collecte zal gebruikt worden om de Marja Urbach basisschool in N’Zerekore, zuid-Guinee helemaal af te bouwen. Begin dit jaar is de eerste etage met vier lokalen opgeleverd en we hopen dit jaar de tweede etage en het dak op de school te kunnen zetten. De school heeft dan twaalf lokalen die niet alleen als leslokaal gebruikt gaan worden, maar ook als eetzaal, gymzaal, bibliotheek. Als het gebouw helemaal klaar is, kunnen er nog meer kinderen naar school.”

Geef een kind toekoms

De Jerome Damey Foundation biedt deze kinderen gratis onderwijs, dit doet ze door het aanbieden van een kindsponsorproject. Met dit project kunnen sponsorouders een kind sponsoren voor vijftien euro per maand. Hierdoor kan een kind naar school, krijgt het twee maaltijden per dag, alle noodzakelijke lesmateriaal, uniformen en schoenen en medische hulp. Inmiddels gaan er bijna 150 kansarme kinderen naar school.
Meer informatie: info@jeromedamey-foundation.nl of Gerard Geenacker: 06 36148058.

Uitgelicht

Digitale krant