Paul en Willem. (foto: Gerard Burgers)
Paul en Willem. (foto: Gerard Burgers) Foto: Gerard Burgers

Engelse versie ‘De Weg naar succes’

Algemeen

OVERBETUWE - In 2009 hebben Taekwon-Do internationaal erkende leraren (6e dan) Paul van Beersum en Willem Jansen hun eerste boek Taekwon-Do, de Weg naar succes uitgebracht. Een bijzonder moment voor Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG). De jaren daarna kwam na het succesvolle verschijnen van het eerste boek vervolgdelen 2, 3 en 4. Elk deel is afzonderlijk te lezen maar gezamenlijk maakt het een compleet naslagwerk over Taekwon-Do. 

In 2021 kwam inmiddels de vierde herdruk van het oorspronkelijke boek uit. Een compleet nieuwe versie waarbij bijna alle duizend actiefoto’s opnieuw gemaakt zijn door fotografe Charlotte Jansen en de tekst aangepast is aan de nieuwste ontwikkelingen. Dit boek is nu vertaald in het Engels en door de bekende uitgeverij Elmar (bekend vanwege zijn sport en reisliteratuur) op de internationale markt gezet.   

De auteurs hebben hun ervaring als hoofdtrainer van hun eigen academie (TAG) en als bondstrainer van de ITF Royal Dutch in de boeken verwerkt. Verder delen ze graag hun ervaring als docenten lichamelijke opvoeding. Het boek beschrijft dan ook meerdere aspecten van de kunst. Het fysieke aspect alsmede het mentale en het filosofische aspect. Internationaal hebben ze intensief contact met de wereldbond ITF, met regelmaat trainen ze in het buitenland bij grootmeester Choi Jung Hwa 9e dan, zoon van de overleden bedenker van Taekwon-Do en huidige president van de wereldbond.
Deze zomer organiseert ITF Royal Dutch samen met de ITF het WK in Amsterdam. In diverse rollen zijn er meerdere leden van de Gelderse club actief op het wereldkampioenschap.

Uitgelicht

Digitale krant