Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kinderen bevragen de ouderen over vroeger.&nbsp;</p>

Kinderen bevragen de ouderen over vroeger. 

(Foto: John Baaijens)

Kinderen van school De Ark op bezoek in De Huiskamer

ELST - Elke donderdagochtend wordt De Huiskamer van Elst druk bezocht door voornamelijk ouderen, maar iedereen is er welkom. 

Op 30 juni ging de gemiddelde leeftijd wel erg omlaag door een werkbezoek van de kinderen van groep 6 van basisschool De Ark. Eva uit groep 6 verwoordde het zo:

Op bezoek in de Huiskamer

“Op 30 juni 2022 ging groep 6 van de Ark naar de Huiskamer. De kinderen van de Ark gingen vragen stellen over ouder worden, want het thema in de klas is ‘Reis je mee in de tijd?’. De kinderen kozen een thema, zoals ‘school’ en stelden daarover vragen aan de bezoekers van De Huiskamer. Bijvoorbeeld ‘Wat deden jullie vroeger op school?’ Wat toen voor ons nieuw was, is dat ze ook toneel en zingen als vak hadden.

Wij hadden ook allemaal een voorwerp van vroeger meegenomen. De bezoekers van De Huiskamer mochten hierover vertellen. Wij hadden een beddenpan mee. Je gebruikt een beddenpan voor een warm bed. Je deed er kolen in, pakte het goed in en legde het onder de deken. Als je ging slapen deed je de beddenpan weg en dan had je een lekker warm bed.
We hebben gekletst over de beddenpan en veel mensen gebruikten dit vroeger ook. Zij konden er goed over vertellen.
Na het afscheid liepen we weer terug naar De Ark.”

Over enkele maanden weer

Op 7 juli volgen de kinderen van groep 5 van die school om ouderen te bevragen over ‘vroeger’. Zowel de ouderen als de kinderen vonden het een geweldig leuke en leerzame ochtend en voor herhaling vatbaar. Daarom is afgesproken, dat zoiets over een aantal maanden georganiseerd wordt. 

Meer berichten