Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Ricardo Brouwer.&nbsp;</p>

Ricardo Brouwer. 

(Foto: Tirza de Goede)

Ricardo Brouwer nieuwe voorzitter COC Midden-Gelderland

REGIO - Ricardo Brouwer is de nieuwe voorzitter van COC Midden-Gelderland. Hij werd op donderdag 30 juni in Arnhem gekozen door de algemene ledenvergadering van de regionale LHBTI-belangenorganisatie.

“We zijn erg blij met Ricardo als nieuwe voorzitter,” aldus Joris Brandts, secretaris van het bestuur. “Met zijn samenbindend vermogen, netwerk en energie is hij een aanwinst voor COC Midden-Gelderland.”

Brouwer wil zich de komende jaren inzetten voor een LHBTI-beweging waarin iedereen mee kan doen en meetelt.  “Het maakt daarin niet uit wat je culturele achtergrond, leeftijd, politieke kleur, seksuele oriëntatie, genderidentiteit of welke achtergrond dan ook is,” aldus de nieuwe voorzitter. “Iedere letter binnen LHBTI is dan misschien anders, maar samen zijn we een gemeenschap en staan we sterk.” Brouwer zet zich daarnaast ook in voor een zichtbaar COC. “De vereniging heeft het door de coronacrisis erg zwaar gehad. Samen met het bestuur ga ik mij extra inzetten op intensieve samenwerkingen met personen en organisaties, zodat we als vereniging kunnen groeien en bloeien.”

Ricardo Brouwer (Leeuwarden, 1991) woont in Arnhem, is homoseksueel en woont samen met zijn partner. In het dagelijks leven is Brouwer werkzaam als fractie- en communicatiemedewerker voor een politieke partij. Hij was eerder bestuurslid van het PvdA Roze Netwerk en actief voor onder andere Transvisie, de patiëntenorganisatie voor transgender personen in Nederland.

Meer berichten