(foto: Hester van Aalst)
(foto: Hester van Aalst) Foto: Hester van Aalst

Eerste dinnershow stichting Ontmoeten en verbinden Elst groot succes

Algemeen

ELST - Het bestuur van stichting Ontmoeten en verbinden kijkt zeer tevreden terug op twee geslaagde dinnershows op 15 en 16 juni. De dinnershow is een nieuwe activiteit en vervangt de dagtocht ouderen Elst. Het is een entertainmentshow met lokale artiesten, een driegangenmenu incl. consumpties in het Wapen van Elst voor ouderen in Elst en omstreken en nog veel meer. 

Woensdag 15 juni was om 17.00 uur de aftrap. De eerste bezoekers stonden al om 16.00 uur voor de deur, helaas moesten zij toch nog even wachten. Om half 5 werden de deuren geopend en stroomden de gasten vol verwachting binnen. De eerste avond was volledig uitverkocht: honderd plekken bezet. De tweede avond ietsje minder, maar toch 75 gasten in de zaal. 

Op beide avonden werden de gasten ontvangen door Diederick Druk, de huislakei. Met al zijn charme en gulle lach werd iedereen van harte welkom geheten. Vrijwilligers van de Huiskamer van Elst begeleidden iedereen naar de tafel, bediening zorgden direct voor een heerlijk drankje. Na het welkomstwoord door de voorzitter van de stichting, Hester van Aalst, werd het entertainmentprogramma gestart. Henkie, al jarenlang trouwe bezoeker van de Huiskamer van Elst, bracht twee van zijn bekende nummers ten gehore. De sfeer zat er gelijk al goed in; er werd ingehaakt, meegezongen en gedanst. 

Diederick Druk ging samen met Jaleesa, de fotografe met een gouden fotolijst langs de gasten voor een ludieke foto, die de gasten over een paar weken kunnen ophalen in de Huiskamer van Elst. Een leuke herinnering mogelijk gemaakt door John Macleane, JumboSupermarkten. 

Na de soep, werd het hoofdgerecht uitgeserveerd en onder genot van de klanken van de accordeon van Jacques Schuiling, zat iedereen heerlijk te smullen en natuurlijk werd er volop gekletst! Vervolgens traden ‘de heren van de Ommelanden’ op met een medley van shantyliederen. Iedereen zong uit volle borst mee; de sfeer zat er goed in. Tijdens het nummer ‘24 rozen’ van Toon Hermans werd tot ieders verrassing mooie rode rozen uitgedeeld. Veel te vroeg kwam er een eind aan een heerlijke avond en werd er de koffie geserveerd met heerlijke bonbons geschonken door Soetrijk. 

Alle gasten gingen op beide avonden tevreden, voldaan en met een grote lach op hun gezicht de deur uit. De eerste dinnershows waren een groot succes. Zeker voor herhaling vatbaar als jaarlijkse activiteit was de conclusie. Grote dank gingt uit naar alle hulp van vrijwilligers en al diegenen die beide dinnershows mede mogelijk hebben gemaakt. 

Voor meer info over de activiteiten van de stichting Ontmoeten en verbinden Elst, kijk op de website: www.ontmoetenenverbindenelst.nl of word vrienden van de Huiskamer van Elst op Facebook.
Huiskamer van Elst is elke donderdag open van 10.00-12.00 uur, Kokkeland 17 in Elst.

Uitgelicht

Digitale krant