Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Groepsfoto in het Romeinse kampement.&nbsp;</p>

Groepsfoto in het Romeinse kampement. 

(Foto: Niek van Veen-Aerts)

Romeinse middag in De Steenen Camer

ARNHEM - Zondag 26 juni is er van 12.00 tot 16.00 uur een Romeinse markt in park de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a in Arnhem-zuid. Gevraagd wordt om zoveel als mogelijk met de fiets of lopend naar deze gezellige en leerzame marktactiviteit te komen. De toegang is geheel gratis.

Er zijn rondleidingen door onze Romeinse tuin en ook naar de fundamenten van het Castellum Meinerswijk. Vanaf 10 tot circa 400 na Christus was deze legerplaats aan de Rijn doorlopend bemand door zo’n 450 Romeinse soldaten. Zij bewaakten de Limes, de noordgrens van het grote Romeinse Rijk. Sinds juli 2021, heeft deze locatie net als achttien andere locaties in Nederland en Duitsland (van Katwijk tot Keulen) de status van Unesco Werelderfgoed.

Ontmoet Bataafse en Romeinse figuranten! Er zijn diverse proeverijen (let op; niet alles is gratis) met Romeinse kip-groentesoep, Romeinse hapjes en Romeins brood. Verder zijn er diverse informatiekramen van ons Romeinen-team, een Romeins-Bataafse oogst-/kruidenplantjeskraam en de kraam van de Romeinse kruidendoctor.

Kinderen kunnen in het Romeinse kampement een selfie maken, zelf in een Romeins tenue met schild/zwaard en/of samen met een Romeinse Soldaat. Ook zijn er Romeinse kinderspellen te spelen en kan men een Fibula (kledingspeld) maken.

Meer berichten