Logo gemeentenieuwsonline.nl
Als voorlezer van de VoorleesExpress lees je voor en doe je taalspelletje bij gezinnen thuis. (foto: VoorleesExpress)
Als voorlezer van de VoorleesExpress lees je voor en doe je taalspelletje bij gezinnen thuis. (foto: VoorleesExpress) (Foto: VoorleesExpress)

VoorleesExpress Overbetuwe zoekt voorlezers

OVERBETUWE - Jonge kinderen en hun ouders met een taalachterstand helpen door middel van voorleessessies en taalspelletjes. De vrijwilligers van de VoorleesExpress Overbetuwe zetten zich hier dubbel en dwars voor in. Wil je hier ook je steentje aan bijdragen? Meld je dan aan als voorlezer!

De VoorleesExpress zet voorlezers in bij gezinnen met jonge kinderen (2-8 jaar) om hun taalontwikkeling te stimuleren. Gedurende twintig weken komen vrijwilligers bij gezinnen thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Hierdoor vergroten kinderen op speelse wijze hun woordenschat en leesplezier. Ook hun ouders worden actief bij de activiteiten betrokken, zodat ze later zelf het voorleesstokje kunnen overnemen. Na afloop van de twintig voorleesweken staat een feestelijke afsluiting op het programma.

Ook aan de slag met taal in jonge gezinnen met een taalachterstand? De VoorleesExpress Overbetuwe is op zoek naar nieuwe voorlezers. Als voorlezer kom je wekelijks bij gezinnen thuis op een vast moment. Je krijgt vooraf een training waarin je leert hoe je ouders en kinderen op een leuke manier bij het voorlezen kunt betrekken. Het programma start in februari. Geïnteresseerde voorlezers kunnen zich aanmelden via www.obgz.nl/voorleesexpress.

De VoorleesExpress is een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid en gevestigd in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Lingewaard en Overbetuwe.

Meer berichten