Afbeelding

Tour du ALS 2022

Algemeen

ELST - Op vrijdag 3 juni (Wereld Fietsdag) zullen vier fietsvrienden en deelnemers van Tour du ALS 2022 liefst 1.150 kilometer fietsen van Breda naar de Mont Ventoux in Frankrijk.

Johan Vos (49), Marc Reinen (57), Gert Jan van Poppel (45) & Harrie Cremers (53) gaan de ultieme uitdaging aan om de tiende editie van Tour du ALS luister bij te zetten.

De totale afstand van Breda tot aan de Mont Ventoux is exact 1150 km, dit betekent dat de wielrenners meer dan 250 km per dag zullen gaan afleggen om dit te realiseren. Onder begeleiding van een bus bestuurd door Edwin Sonneveld en Theo Duijzer.
Als alles volgens plan verloopt zullen zij op 6 juni finishen op het basiskamp van Tour du ALS in Malaucène om op 7 juni naar de top van de Ventoux te klimmen tijdens de vrijwilligersdag van Tour du ALS!

Als klap op de vuurpijl zullen zij uiteraard op donderdag 9 juni ook nog meedoen aan de tiende editie van Tour du ALS. Met Team Marieke en Team Daddy Cool, waarvan in beide teams een ALS-patiënt meefietst.

“Dit doen wij natuurlijk niet voor niks; zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de spierziekte ALS is het einddoel. De Road to Ventoux is 1150 km (tourduals.nl) (www.tourduALS.nl). Wij gaan ervoor richting Frankrijk, als u/jullie ons willen steunen door middel van een donatie komt dit helemaal goed”, zo .laten Marc, Johan, Gert Jan en Harrie weten.

Uitgelicht

Digitale krant