Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Vingerhoedskruid.&nbsp;</p>

Vingerhoedskruid. 

(Foto: Herman Hendriks)

Natuurwandeling in Fikkersdries met IVN RijnWaal

DRIEL - Op zondag 29 mei om 14:00 uur verzorgt IVN RijnWaal een natuurwandeling door waterwingebied Fikkersdries in Driel. De start is vanaf de hoek van de Groenewoudsestraat en Langstraat in Driel.

Het gebied is eigendom van Vitens en is ongeveer 45 ha groot en vanaf rond 1980 in gebruik als waterwingebied. Op het terrein liggen meerdere putten waar grondwater op een diepte van 75 meter wordt opgepompt. Via pijpen gaat het naar de zuivering en vandaar naar een gedeelte van Gelderland.

Het terrein bestaat uit wat plasjes  en sloten met hier en daar struiken, een strook bos en veel grasland. Het beheer is gericht op natuurbehoud. Het gebied bestaat uit zware klei en overal liggen greppels om het water af te voeren.

“We gaan op zoek naar bloeiende planten en kijken wat we verder tegen komen. Langzaamaan komen er steeds meer soorten doordat er niet wordt bemest en de vegetatie periodiek wordt gemaaid en afgevoerd.” 

Aanmelden bij de gids Pedro van Gogh mobiel 06 54654049. Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Meer berichten