Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Goudoogdaas.</p>

Goudoogdaas.

(Foto: Margreet Jellema)

Lezing over Biodiversiteit in Park Lingezegen

BETUWE - Het landschap in Park Lingezegen wordt steeds natuurrijker. Daardoor vinden veel soorten planten en dieren hier een levensplek. Meer biodiversiteit dus. Goed nieuws.

Insecten spelen een onmisbare rol in het grote natuurlijk samenspel dat biodiversiteit is.
Dick Belgers, ecoloog en entomoloog bij de WUR in Wageningen, gaat 2 juni 20:00 - 22:00 uur in op het wel en wee van insecten in de breedste zin van het woord en hun belang voor toename van biodiversiteit..

Nemen insecten in Nederland toe of af? Hoe gaan insecten met elkaar om? Heeft de klimaatopwarming invloed op (nieuwe soorten) insecten? En ook: zijn ze eigenlijk wel nuttig?.

Lingezegen

Het belang van insecten in de toename van biodiversiteit in Park Lingezegen en in de voedselbossen in het Park die een manier zoeken om voedselproductie en natuur te combineren komt ook aan bod.

In de vijf voedselbossen in De Park monitort een ploeg deskundige vrijwilligers al enkele jaren hoe de biodiversiteit zich hier ontwikkelt. Daarover een kort verslag. De lezing is in Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34 in Elst. Entreekosten: 5 euro, contant te betalen. inclusief koffie en thee.

Meer berichten