Logo gemeentenieuwsonline.nl
De heer Cornelis Hol bij het vaandel van de Kasteelruiters.
De heer Cornelis Hol bij het vaandel van de Kasteelruiters. (Foto: Monique van der Gaag)

Cornelis Hol 34 jaar bestuurslid bij De Kasteelruiters in Hemmen

HEMMEN - Op 4 juni viert De Kasteelruiters haar 50-jarig bestaan en zet Cornelis extra in het zonnetje. Leden en oud-leden zijn van harte welkom.

Cornelis Hol woont al sinds zijn geboorte op de koeienboerderij naast de huidige accommodatie van De Kasteelruiters. Hoewel de heer Hol zelf niets met paarden heeft, heeft hij het ontstaan van De Kasteelruiters in 1971 van dichtbij meegemaakt. In de oude varkensstal van zijn ouders hebben de eerste pony’s van de club gestaan. 

De eerste lessen waren achter het Kasteel. In ‘76 kwamen de stallen, binnenbak en kantine. Er was een hechte groep en jaarlijks hielp iedereen met hooien. Cornelis voelde zich er thuis en zit sinds 1988 in het bestuur: “Ik ben voorzitter en penningmeester geweest en allebei tegelijk.” Daarnaast regelde hij jaren het wedstrijdsecretariaat en verzorgt het weidebeheer. 

Na 34 jaar doet hij een stapje terug. “Eerst waren de bestuursvergaderingen thuis en werd vaak na afsluiting tot in de kleine uurtjes een borreltje gedronken. Eens lag er zelfs iemand aan tafel te slapen!” Cornelis heeft al veel bestuursleden zien komen en gaan. “Paardenvolk is eigenzinnig en dan kan het wel eens botsen”, zegt hij met een lach. Eerst waren het vooral kinderen met pony’s en de ouders hebben samen een mooie vereniging opgebouwd. 

Aan de ponykampen en jaarfeesten hebben velen goede herinneringen. De Kasteelruiters waren beroemd vanwege de grootse buitenconcoursen en kent de pensionstal nog steeds een actief en gezellig verenigingsleven met bijna alle paardensportdisciplines. (Meer info via 50jaarKasteelruiters@gmail.com.)

Meer berichten