Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Een vierspan. Twee leden hebben hun paarden in een vierspan gezet.&nbsp;</p>

Een vierspan. Twee leden hebben hun paarden in een vierspan gezet. 

(Foto: Rient Ploeger)

Koetsiersmarathon bij Strandpark Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De Betuwse Aanspanning, de vereniging van koetsiers en menners in de Betuwe, houdt zondag 22 mei een oefenmarathon, in samenwerking met de Uit(R)waarde. Verzamel- en vertrekpunt is bij de toegang van het Strandpark Slijk -Ewijk. Inmiddels hebben ruim twaalf koetsiers uit de wijde omgeving zich met hun aanspanning aangemeld

Om 10.00 uur wordt het startschot gegeven voor het wegtraject rond het water van het Strandpark. Daarna door Slijk-Ewijk en het Loenense bos en via Herveld-Zuid weer terug naar het beginpunt. In het parcours is een viertal hindernissen opgenomen, bestaande uit 5 of 6 al dan niet natuurlijke doorgangen, die in de juiste volgorde zo snel mogelijk  gereden moeten worden. Het is daarom spectaculair om te zien.

Na het wegtraject en de hindernissen is er een pauze voor paard, pony en mens.  De vaardigheidsproef, bij het vertrekpunt begint rond half een. De vaardigheid bestaat uit een traject van  14 – 18 poortjes van pilonnen, met tennisballen daar bovenop. Deze moeten natuurlijk blijven liggen. Strafseconden worden uitgedeeld bij het vallen van de ballen en bij een tijdsoverschrijding. De vaardigheidsproef  moet zo snel mogelijk gereden worden. Aan het eind van de dag worden de winnaars bekend gemaakt en wie welke punten heeft verdiend voor het clubklassement.

Belangstellenden zijn van harte welkom en koetsiers en menners, ook van buiten de club, kunnen zich per mail opgeven tot 19 mei bij Rient Ploeger: rient.ploeger@hetnet.nl. (06 30391460)

Meer berichten