Afbeelding

Historisch Weekend Herveld

Algemeen

HERVELD - Oude trekkerclub De Ewijkse Brug organiseert op zaterdag 28 en zondag 29 mei voor de veertiende maal het Historisch Weekend te Herveld.

Op een terrein van ruim vijf hectare, gelegen aan de Kuilsestraat in Herveld kunnen de bezoekers genieten van een keur aan honderden zeer oude tractoren, stationaire motoren en landbouwmachines met grote historische waarde.

Te midden van boeren met hun werkende oldtimer tractoren en machines kunnen bezoekers zich verbazen over de kostbare opgeknapte oldtimer trekkers in een defilé.

Het evenemententerrein is opgevuld met een uitgebreide markt van onderdelen, miniaturen en boeken. Ook zal er een streekmarkt zijn met allerlei producten uit deze streek. Agrariërs laten verschillende demonstraties zien. Verschillende oude ambachten zullen te zien zijn.

Voor de kinderen zijn er volop activiteiten zoals een kinderboerderij, een traptrekkerbaan en een zandberg om in te spelen. Ook zal er een knutselhoek zijn waar kinderen van alles kunnen maken.

Mensen die minder goed ter been zijn kunnen ook gebruik maken van het “treintje” die, voor iedereen die dat wenst, rondrijdt op het uitgestrekte terrein. Ook wordt er aan de inwendige mens gedacht, door middel van een grote catering tent en diverse tentjes op het terrein.

Het aantal leden van de Oude Trekkerclub (OTC) bedraagt nu ruim 250. Oude trekkerclub De Ewijkse Brug is actief in de Betuwe, het Land van Maas en Waal en de Veluwezoom. In het verleden werd het evenement aangeduid als regionaal, nu geniet het Historisch Weekend landelijke bekendheid.

Daarnaast heeft het educatieve gehalte van het evenement een andere doelgroep bereikt: veel kinderen en ouderen die van huis uit nog een kleine binding hebben met een agrarisch verleden aangevuld met dagjesmensen die de dieseldampen willen ruiken en het geplof van oude trekkers in hun borstkas willen ‘horen’. Er is volop (gratis) parkeergelegenheid. Het Historisch Weekend begint op zaterdag om 10.00 uur en op zondag om 09.00 uur.

Voor meer informatie: www.ewijksebrug.nl.

Uitgelicht

Digitale krant