Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Vleermuizen.</p>

Vleermuizen.

(Foto: CNME Hemmen)

Late vleermuis- en vroege vogelexcursie

HEMMEN - Hemelvaartsdag donderdag 26 mei om 04.00 uur met rond 07.00 uur ontbijt is er een late vleermuis- en vroege vogelexcursie in Hemmen. 

Verzamelen is bij dorpshuis De Oude School. Kosten: tien euro.Vooraf aanmelden op info@cnmehemmen.nl is verplicht

In de ochtendschemer, als de zon nog onder de horizon schuilgaat, maken de laatste vleermuizen zich op om te gaan slapen na hun nachtelijke jachtvlucht. In dezelfde periode bejubelen de eerste vogels het krieken van de nieuwe dag. Een uniek moment om twee alledaagse en tegelijk meest bijzondere natuurverschijnselen te ervaren

“We zullen de vleermuizen op weg naar hun slaapplaatsen in snelle vlucht voorbij zien scheren. We kunnen ze herkennen aan hun karakteristieke sonargeluid. Alvorens hun slaapplaats naar binnen te gaan vliegen ze ieder wat rondjes bij de boom of het gebouw waar ze gaan slapen. 

In het vroege vogelconcert kunnen we ons best doen om de verschillende ‘instrumenten’ te onderscheiden. Deskundige CNME-gidsen zullen de deelnemers helpen om de verschillende vogels te leren herkennen. Maar (ook) zonder de moeite te doen om de vogels bij hun naam te noemen is het beleven van het vroege vogelconcert een belevenis waar je in het vervolg vaker vroeg voor je bed uit wil komen.”

Na afloop staat het ontbijt klaar en kunnen de deelnemers hun ervaringen uitwisselen in dorpshuis De Oude School onder het genot van koffie / thee en een broodje.

Meer berichten