Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Acteurs Theo en Anja.</p>

Acteurs Theo en Anja.

(Foto: Truus Heijligers)

Nieuwe cursus bij Forte Fit: Sociaal acteren

OVERBETUWE - Joost van den Vondel, de grote dichter, zei het al: “De wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel.” (Daar zijn inderdaad ook wel wat andere versies van.) Het klopt dat wij in het dagelijkse leven regelmatig toneel spelen. “Hoe vind je mijn nieuwe kapsel?” “Oh... eeeh... Heel apart!” 

Vaak is niet de inhoud van wat gezegd wordt belangrijk, het gaat vooral om de intonatie waarop het is gezegd. Naast de intonatie is de lichaamstaal een belangrijke factor. Hoe kijkt iemand je aan? Hoe zit die er bij? Timing is ook een belangrijke factor.

Het leek ons leuk om met een groepje te gaan experimenteren met toneelvaardigheden. Niet om te schitteren in een rol voor een groep mensen maar gewoon onder elkaar. Behalve dat we u een heleboel plezier kunnen beloven leer je ook een heleboel over lichaamstaal, intonatie, dictie en timing. Dat kun je in je dagelijkse praktijk toepassen. Daarmee worden je sociale vaardigheden verbeterd. 

Ondergetekende en Anja van den Bosch doen mee. Wij hebben een grote toneelervaring en we zijn beiden als rollenspel acteur actief geweest. Jan Zwier leidt het spannende spel in goede banen. We gaan geen teksten gebruiken. We spelen situaties na zoals ze in het dagelijks leven voorkomen. Meedoen mag, kijken kan ook. Het kan een opdracht zijn maar ook iets wat u zelf inbrengt. De kosten kunnen beperkt blijven. We moeten alleen de huur van een locatie ophoesten. We willen dit eens per maand gaan doen.

Zin in? Stuur een mailtje naar bladelth@gmail.com.
Theo van Bladel

Meer berichten