Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wandelen door de Betuwe.</p>

Wandelen door de Betuwe.

(Foto: Eigen foto)

Betuwse Pelgrimsroute Wegen met Zegen

BETUWE - Nog niet zo lang geleden betekende pelgrimeren vaak een lange voettocht naar bijvoorbeeld Rome, Santiago de Compostella of Lourdes. Sinds kort kunnen mensen ook in Nederland terecht voor wandeltochten van bezinning.

De tocht ‘Wegen met Zegen’ loopt in elf etappes langs plaatsen van bezinning en inspiratie in de Betuwe. Ook voor wandelaars zonder een spirituele inslag is op deze meerdaagse wandeltocht veel te beleven.

De Pelgrimstocht is 150 kilometer lang en  is verdeeld in elf etappes. Onderweg komen de wandelaars langs meer dan veertig verschillende kerken en kapellen. Het wandelboekje en de website bieden een schat aan informatie over de geschiedenis, het landschap, de bezienswaardigheden, verhalen, mythes en legendes vanuit de omgeving.  

Voor degenen die van deze wandelroute een Pelgrimage willen maken is er een Pelgrimsdagboek beschikbaar. Daarin staan allerlei gedachten, gedichten, suggesties en ideeën om al wandelend niet alleen stappen in het landschap te zetten, maar ook te groeien naar inzicht in jezelf en de (levens)weg die je wilt gaan.

De openingsceremonie is op zondag 15 mei vanaf 13:30 uur in de Antonius van Paduakerk, Groesbeekseweg 96 in Nijmegen. Er is een afwisselend programma en gelegenheid om met de organisatoren en met elkaar in gesprek te gaan. De wandelboekjes en de Pelgrimsdagboeken zijn dan ook te koop, maar natuurlijk ook te bestellen via www.wegenmetzegen.nl.

Meer berichten