Logo gemeentenieuwsonline.nl

Eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’

ELST - In de week van 9 tot en met 15 mei vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook Wereldwinkel Elst doet mee..

Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

Wereldwinkel Elst is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1978 werd de winkel geopend in Elst. “De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is om met de winkel op verschillende manieren een steentje bij te dragen aan ons mooie dorp. Daarnaast valt de Week van de Stenen winkel samen met Landelijke Fairtrade week, de week waarin we onze primaire doelstelling ‘het verkopen van originele Fairtrade en duurzame cadeaus en levensmiddelen uit andere culturen’ extra aandacht te geven.”

.

Meer berichten