Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Lekker luisteren naar mooie verhalen in de bieb.</p>

Lekker luisteren naar mooie verhalen in de bieb.

(Foto: Marcel Krijgsman)

Nationale Voorleesdagen met Monster en Vos

OVERBETUWE - Deze maand gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Van 26 januari tot en met 5 februari staat de bibliotheek in het teken van voorlezen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen en hartstikke gezellig.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het ‘Prentenboek van het Jaar’ centraal. Dit jaar is dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Het boek gaat over een jongetje dat eerst nog heel veel monsters wil vangen voordat hij gaat slapen. In Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen extra vaak voorgelezen. Ook speelt poppenspeler Jogchem Jalink op zondag 30 januari drie keer zijn muzikale, grappige voorstelling ‘Maar eerst ving ik een monster’ in Bibliotheek De Mariënburg.

Thuis en in de bibliotheek kunnen kleine speurders aan de slag met de zoekplaat van Vos en zijn vriendjes. De zoekplaat is gebaseerd op het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Susanne Strasser en geïllustreerd door de Nijmeegse striptekenaar Jelko Arts. De plaat is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid, krijgen een voorleesknuffel van Monster. Een jeugdlidmaatschap tot 18 jaar is helemaal gratis.

Tickets voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen. Ook vind je hier informatie over meertalig voorlezen, voorleestips voor opa’s en oma’s en online prentenboeken in verschillende talen.

Meer berichten