Logo gemeentenieuwsonline.nl

Elst doet mee aan Week van Gebed

ELST – Licht in het duister is dit jaar het thema van de Week van Gebed voor Eenheid van christenen. Die duurt nog tot en met 23 januari. In deze week bidden christenen samen voor eenheid, hun wijk en de wereld. Dat gebeurt wereldwijd. En dus ook in Elst.

In Nederland doen naar schatting jaarlijks 200.000 mensen mee. Dit jaar wordt stilgestaan bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. De week is deze keer voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten.

In Elst doen de r-k. geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus van de parochie H. Maria Magdalena, het platform Hart voor Elst, de Molukse kerk en de Protestantse Gemeente Elst mee. Evenals vorig jaar gaat het om digitale gebedsmomenten omdat de coronamaatregelen het niet toelaten met grote groepen mensen bijeen te komen. Die gebedsmomenten zijn nog op donderdag 20 en zondag 23 januari, steeds om 19.30 uur.

Die gebedsmomenten worden opgenomen en uitgezonden door het techniekteam van de Maria Magdalena parochie. Ze zijn digitaal mee te vieren via https://www.facebook.com/stwerenfridus/videos/ of via https://www.youtube.com/c/RKparochieHMariaMagdalena.

Meer berichten