Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Stoere Daniel tijdens de activiteit.</p>

Stoere Daniel tijdens de activiteit.

(Foto: Forte Welzijn)

Exotische sneakpreview in jongerencentrum Driel

DRIEL - Jonge kinderen die vaak dagelijks zorgen voor een ander kregen woensdag 15 december een exotische sneakpreview in het nieuwe jongerencentrum van Forte Welzijn in Driel. De kinderen die er waren zijn allemaal jonge mantelzorger. Doordat ze dezelfde zorgen hebben vonden ze steun en begrip bij elkaar. Daarbij hadden ze even tijd voor zichzelf.

“Sneakpreview of kunnen we beter spreken van snake preview?”, lacht Saskia Henze mantelzorgcoördinator van Forte. Samen met  het jongerenwerk van Forte en Exotum organiseerden zij deze activiteit voor mantelzorgers van 4 tot 12 jaar. De ene keer is de activiteit in Heteren, nu in Driel en de volgende keer waarschijnlijk in Elst. Zo worden er verschillende dorpen in Overbetuwe afgegaan. 

Saskia: “Het overtrof ook deze keer weer onze verwachting. De kinderen leren elkaar steeds beter kennen en kijken uit om elkaar weer te zien. Er werd gelachen en gedeeld. De kinderen ervaarden dat sommige dingen heel eng kunnen lijken, maar dat als je er meer over weet, of als je de situatie van een andere kant bekijkt, je meer durft dan je denkt. Vogelspinnen of slangen? Ze hielden ze gewoon vast. Dat gaf zo’n kick. Geweldig!”

Ben jij jonge mantelzorger? Wil je een keer praten of op de hoogte gehouden van dit soort activiteiten? Neem contact op met Saskia van Forte door te bellen, appen of sms-en naar 06 46375070 (of bij geen gehoor 085 0406066 (receptie)) of mailen naar saskia.henze@fortewelzijn.nl.

Meer informatie over mantelzorgondersteuning door Forte is te vinden op www.fortewelzijn.nl.

Meer berichten