Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Digitale hulp in de bibliotheek.</p>

Digitale hulp in de bibliotheek.

(Foto: Marcel Krijgsman)

Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open

OVERBETUWE - Ons land heeft sinds zondag 19 december weer te maken met een harde lockdown. Wel mogen bibliotheken openblijven. De Nederlandse overheid ziet de bibliotheek als essentiële dienstverlener.

De meeste vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid blijven open. Op de website www.obgz.nl/corona staan de actuele coronamaatregelen van de bibliotheek.

Hulp bij aanvragen (booster)vaccinatie
De bibliotheek biedt hulp aan mensen die online een afspraak voor een (booster)vaccinatie willen maken, of een coronatoegangsbewijs willen aanvragen. Voor deze, en andere vragen over de digitale overheid kan iedereen terecht bij een Informatiepunt Digitale Overheid. Op www.obgz.nl/digitaleoverheid staan de locaties en openingstijden. Wil of kun je met je digitale vraag niet naar de bieb komen? Bel dan de digitale hulplijn van de Bibliotheek Gelderland Zuid: 024-327 49 99 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur).

De activiteiten op het gebied van taal- en digitale vaardigheden gaan waar mogelijk door. Alle andere activiteiten zijn tot nader order geannuleerd.

Studieplekken
Is het thuis te druk? In de bibliotheek kun je nog steeds rustig werken en studeren. Er zijn werk- en studieplekken op anderhalve meter afstand. Natuurlijk kun je in de bibliotheek ook gewoon boeken, cd’s, tijdschriften en andere materialen lenen. Voor de taalontwikkeling van kinderen is het goed om te blijven (voor)lezen nu de scholen dicht zijn.

Kijk ook eens op www.obgz.nl/tipsvoorthuis voor het online aanbod van de bibliotheek, zoals e-books, online cursussen, voorleesfilmpjes en luisterboeken.

Meer berichten