Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De ontwerpster van de Belevingskaart Marieke van Doorn (links) en Feike Vlas Historische Vereniging Marithaime (rechts) die de eerste vlaggetjes met unieke plekken in Elst op de Belevingskaart Elst zet.&nbsp;</p>

De ontwerpster van de Belevingskaart Marieke van Doorn (links) en Feike Vlas Historische Vereniging Marithaime (rechts) die de eerste vlaggetjes met unieke plekken in Elst op de Belevingskaart Elst zet. 

(Foto: )

Wist u het al? Elst krijgt een eigen Belevingskaart!

ELST - Wat valt er te beleven in Elst? Dit is de vraag gesteld tijdens de eerste presentatie van De Belevingskaart van Elst. Marieke van Doorn, ontwerpster van de Belevingskaart en Hester van Aalst, regisseur van het project, willen graag antwoord op deze vraag. 

Wat is een Belevingskaart? Marieke van Doorn van het bedrijf Doornroos vond de Belevingskaart uit; een soort Efteling plattegrond van een wijk of stad waar op alles staat wat er te beleven is. Voor de bezoeker/toerist is dit een papieren navigator langs bijzondere plekken en verhalen van Elst. Voor de bewoner is de Belevingskaart een schatkaart van de eigen woonplaats, waarop dingen worden ontdekt die men nog niet wist over eigen dorp. 

De Belevingskaart komt tot stand door samenwerking met grote groepen mensen, zoals bewoners, Erfgoedverenigingen, Natuurorganisaties, de VVV, ondernemers et cetera. Naast de samenwerking met de gemeente Overbetuwe, verzamelen we bijzondere verhalen en plekken bij de bewoners, om deze kaart zo mooi mogelijk te maken. 

“Waar zou u uw tante uit Amsterdam mee naar toe nemen? Wat zou u haar met trots laten zien? Welk verhaal zou u haar vertellen wat ze beslist niet mag missen? Vertel het ons! En wij plaatsen het op de kaart. Doet u mee? 

Het is geweldig als iedereen meedenkt en betrokken wil zijn bij de Belevingskaart, dan wordt het een kaart van ons allemaal. Meer informatie of meedenken? Of invullen van het online interview, ga naar: https://www.facebook.com/Belevingskaartelst. Mailen of bellen mag ook naar: hestervanaalst@gmail.com of 06 12465542.”

Meer berichten