Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dirk Luijmes en Francine van der Heijden. (foto: Arjen Faber)</p>

Dirk Luijmes en Francine van der Heijden. (foto: Arjen Faber)

(Foto: Arjen Faber)

Feestelijk concert in de Grote Kerk

ELST - Omdat er door corona maar tachtig mensen in de kerk mogen, voeren Dirk Luijmes en zijn muziekvrienden hun traditionele feestelijke kerstconcert op tweede kerstdag dit jaar twee keer uit: om 12.00 en om 14.00 uur. De toegang is vrij, maar opgeven voor een van de momenten via de site van de Grote Kerk (www.pg-elst.nl) is noodzakelijk.

Ensemble Artaria bestaat naast Dirk zelf (orgel en calvecimbel) uit vooraanstaande musici: Francine van der Heijden, sopraan; Remy Baudet, barokviool en Inja Botden, barokcello. In hun ‘gewone’ muziekleven maken zij onderdeel uit van ínternationaal bekende ensembles als het Orkest van 18de eeuw, Holland Baroque en het Barokorkest La Sopresa. Het is dus een bijzonder voorrecht dat zij op hun vrije kerstdag bij ons muziek komen maken.

Wat staat er zoal op het programma? Kerstmuziek natuurlijk, waaronder een aria uit Bachs Weihnachtsoratorium en uit de Messiah van Händel, een kerstcantate van Bachs tijdgenoot Telemann en, hoe kan het ook anders, een aantal bekende kerstliederen.

Meer berichten