Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Sofie, Feline, Joya, Mirre, Laura M., Lia, Puck, Laura de S., Moena, , Lisa en Nina (van links naar rechts) werden afgelopen zaterdag winterkampioen voor meiden onder de 11.</p>

Sofie, Feline, Joya, Mirre, Laura M., Lia, Puck, Laura de S., Moena, , Lisa en Nina (van links naar rechts) werden afgelopen zaterdag winterkampioen voor meiden onder de 11.

(Foto: Hannie Schrijver)

Meiden van Spero MO11-1 voetballen zich tot kampioen

ELST - De meiden van Spero MO11-1 wisten afgelopen zaterdag de fel begeerde kampioensbokaal te winnen. Ze versloegen SC Bemmel met 1-4 en werden zo met dertien punten eerste.

Het was koud, regenachtig en donker deze zaterdagochtend in Bemmel, maar nu moest het gebeuren. De kans om winterkampioen te worden mochten de meiden van Spero MO11-1 niet meer laten schieten.

Dat er gelijk druk gezet moest worden was gehoord. De bal ging het hele veld rond, waarbij niemand uit het team werd overgeslagen. Moena scoorde al na drie minuten de 0-1! Niet veel later maakte Lia na goed combinatievoetbal een fraai doelpunt. Er was niets te merken van zenuwen of kampioensstress, want twee minuutjes later haalde Moena hard uit en scoorde de 0-3.
Daarna kwam SC Bemmel steeds dichterbij, maar de verdediging met Mirre, Joya, Puck en Laura de S. stond als een huis. Daarnaast keepte Sofie een topwedstrijd, klemde nagenoeg alle ballen en hield daarmee de nul.

In het laatste kwartier werd nog even aangezet en kwam de bal na een schitterende voorzet vanaf links voor de voeten van Feline, die behendig de 0-4 scoorde. Door een kleine onoplettendheid kwam uit een hoekschop een goal van SC Bemmel.

Op sportpark De Pas in Elst, het thuishonk van de MO11-1, werden de meiden verrast met bloemen en cadeautjes en een huldiging door de Spero jeugdcommissie. Met dertien punten had de MO11-1 nog een flinke voorsprong op nummer twee. En hoewel de dames natuurlijk het meeste werk doen, hadden ze het natuurlijk nooit zo ver kunnen schoppen zonder de bezielende leiding van gepassioneerde coaches Marco en Ronny en teammanager Naomi.

Meer berichten