Logo gemeentenieuwsonline.nl

Door toedoen van Toesj haalt Dovol maar een gemiddelde van twee wedstrijdpunten

DODEWAARD - Dovol heeft een drukke week achter de rug. Zaterdag 13 een thuis wedstrijd tegen Nuovo 2 en dinsdag 16 november een uitwedstrijd tegen Toesj 1.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Nuovo was het teleurstellende spelverloop van de voorgaande twee wedstrijden besproken. Door een andere invulling van taken en duidelijk zijn tegenover gaf deze wedstrijd een ander beeld. Vanuit het achterveld werd goed gepast met als gevolg verrassende aanvallen op meer dan drie posities. Uiteraard heeft het een en ander met elkaar te maken. Door meer druk op de tegenstander is deze niet in de gelegenheid om de aanval goed op te bouwen waardoor de, sowieso al goed draaiende verdediging, deze redelijk eenvoudig kon stoppen. Dit alles resulteerde in een ontspannend, lekker draaiende spelletje volleybal met winst: 25-19, 12-25, 25-18 en 25-23.

Met vier wedstrijdpunten ging Dovol met een goed gevoel naar Toesj. In de wedstrijd bleek dat de spelwijze goed opgepakt werd, maar in totaal kwam Dovol iets te kort. Toesj was op alle facetten van het volleybalspel net wat beter en ook de geluksfactor was op de hand van Toesj. Dovol wist in de tweede en vierde set een opgelopen achterstand nog wel in te halen maar kon verder niet doorpakken. Door diverse service rally’s kwam Toesj ook makkelijk op voorsprong. De wat minder krachtige Dovol aanval stuitte of op een goed blok of de veld verdediging van Toesj pakte het makkelijk op.
Met de setstanden 25-17, 25-17, 25-16 en 25-14 moest Dovol uiteindelijk Toesj als meerdere erkennen. Ondanks dit verlies en dus gemiddeld maar twee punten per wedstrijd is Dovol deze week mentaal duidelijk sterker geworden.  

Meer berichten