Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wethouder, wilt u kaas of appelstroop?

ZETTEN - De ontbijtweek van het nationale schoolontbijt was dit jaar van 1 - 5 november. De Okkernoot uit Zetten heeft ervoor gekozen om op vrijdag 5 november vroeg in de ochtend gezamenlijk op school te ontbijten,

De kinderen van groep 1 - 8 zaten samen aan tafel met hun leerkrachten en als speciale gast schoof wethouder Dimitri Horsthuis aan. Basisschool De Okkernoot in Zetten probeert kinderen bewust te maken van gezond en duurzaam voedsel. Door middel van  voedselonderwijs en voedseleducatie leren de leerlingen van de Okkernoot hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een gezondere levensstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

De komende weken zullen alle kinderen van de school uitgebreid met het thema ‘Voeding’ gaan werken. Wethouder Horsthuis was  aanwezig om met de leerkrachten en de kinderen op school te ontbijten. Sommige kleuters vertelden aan Dimitri hem hoe belangrijk een ontbijt is. En smeerden ook een boterham of beschuit voor hem: “Wilt u kaas of appelstroop?”.
Verder maakte de wethouder de nieuwe leerlingenraad van de Okkernoot bekend. Hazem, Zahra, Rosalinde en Sen legden hun nieuwe plannen bekend voor de school.

Meer berichten