Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Interieur van de Vluchtheuvelkerk.</p>

Interieur van de Vluchtheuvelkerk.

(Foto: Bart Kruijt)

Heuvellezing door Theo de Zwart over geneeskunde

ZETTEN - Medische ethiek is misschien zonder dat we ons ervan bewust zijn tegenwoordig bijna een dagelijks gespreksonderwerp. In ieder geval op zondagochtend 21 november 10.00 uur in de Vluchtheuvelkerk in Zetten. Drs. Theo de Zwart, predikant, medisch-ethicus en geestelijk verzorger spreekt dan over vragen als: ‘Hoever mogen therapieën en medische onderzoeken gaan en wanneer is dit niet meer te rechtvaardigen ten opzichte van andere patiënten?’. 

‘Is medisch experimenteren om gezond te worden altijd geoorloofd?’ Dat zijn niet alleen vragen voor medici, en niet alleen over leven en dood. Het houdt ons allen regelmatig bezig. Uiteraard is het onderscheid tussen wat ‘mag’ en ‘niet mag’ nooit scherp, en heel persoonlijk. Theo de Zwart wil ons stimuleren in dialoog te gaan, aan de hand van concrete gevallen, om tot een gezamenlijk standpunt te komen

Theo de Zwart is naast predikant met bijzondere opdracht in Geldrop-Mierlo, geestelijk verzorger en ethicus, ook docent aan de Radboud Universiteit en eigenaar van een organisatie- en adviesbureau. 

De vluchtheuvelgemeente (www.vluchtheuvelgemeente.nl) organiseert het komende jaar regelmatig een bijzondere bijeenkomst die afwijkt van een gangbare kerkdienst. Alle belangstellenden zijn op 21 november om 10.00 uur, maar ook op andere zondagen, meer dan welkom in de Vluchtheuvelkerk met haar licht en ruimte. De ingang van dit prachtige witte kerkje, ondertussen 150 jaar oud, tussen de hoge bomen op een terp middenin Zetten vindt u tegenover het adres Bakkerstraat 20.

Meer berichten