Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Ton Heuvelmans

Bijzonder concert van bijzonder orkest uit de omgeving Theaterconcert door Arnhems Klarinettenkoor

ELST - Op zondag 21 november om 15.00 uur houdt het Arnhems Klarinettenkoor zijn theaterconcert vanuit Theater De KiK, hiervoor zijn enkele gratis plaatsen in de zaal beschikbaar en daarnaast wordt er een livestream verzorgd. Dit gratis concert en livestream zijn mogelijk gemaakt uit de opbrengsten van de actie Overbetuwe Doet!

Het Arnhems Klarinettenkoor bestaat al ruim dertig jaar en staat al vele jaren onder bezielende leiding van Peter Beerkens, professioneel basklarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het Klarinettenkoor is geen (zang)koor, maar een orkest met alleen klarinetten, zo’n 25 stuks, in allerlei maten: bes-, es-, alt-, bas-, contra-alt- en contrabasklarinet. Deze combinatie geeft een prachtige klank, die je niet vaak hoort.

Op het programma staat een afwisselend repertoire, klassiek, tango, Brecht, Hongaars, enz. Natuurlijk ontbreekt de Oost-Europese Jiddische klezmermuziek niet, met de typische klarinetsolo’s. Dit unieke concert duurt inclusief pauze tot ongeveer 17.00 uur.

Deze voorstelling is onderdeel van ons Overbetuwe Doet project: ‘Laat je voorstelling streamen!’. Vandaar dat de tickets gratis zijn. Er zijn tickets voor de theaterzaal én v-tickets (online thuis kijken) te reserveren. Meer informatie over v-tickets staat op www.theaterdekik.nl/informatie-over-v-tickets/.

Meer informatie over het klarinettenkoor staat op www.arnhemsklarinettenkoor.nl.

Meer berichten