Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Moeder van Glas - Gekte is dichterbij dan je denkt

ELST - Op zaterdag 20 november om 20.30 uur wordt de toneelvoorstelling ‘Moeder van Glas - Gekte is dichterbij dan je denkt’ gespeeld. Het verhaal van Roos Schlikker over haar bipolaire moeder. Kaartjes zijn €19,00 inclusief drankje en zijn te reserveren via de website van Theater De KiK. 

Gekte is dichterbij dan je denkt. De moeder van Roos is bipolair, maar leeft het grootste deel van haar leven zonder diagnose. Ze trekt moedig door de wereld, maar moet zich altijd verhullen achter het masker van een ‘normale’ vrouw, die voor haar kind net als andere moeders probeert te zijn. Totdat Roos wordt gebeld door haar vader: moeder is niet komen opdagen bij een afspraak. En dat is niks voor haar. Haar moeder komt altijd overal stipt op tijd…

Moeder van Glas is een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte. Ondertitel: Gekte is dichterbij dan je denkt. 

Moeder van Glas is een theatermonoloog gespeeld door Sandra Mattie. Mattie is bekend van haar theaterwerk en speelde onder andere in tv-series als De Fractie, Zuidas en Flikken Maastricht.

Meer berichten