Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Arjan den Hartog

Xanthos H2 boekt eenvoudige overwinning

ZETTEN - Na een flitsende seizoenstart met vier overwinningen op rij, waren er enkele verliespotten voor de volleyballers uit Zetten. Op dinsdag 9 november werd Vocasa Nijmegen ontvangen in De Wanmolen; hoog tijd om de negatieve trend te doorbreken…

Xanthos begon soepel met een mooie afwisseling tussen aanval en geplaatste prikballen. Mede door goed verdedigen via gelegenheidslibero Pieter Koldenhof en slim aanvallen van Arno Hassink, kon Xanthos de druk er vol op houden. De set was snel voorbij; 25-14.

Set 2 leek een kopie van de eerste set, waarbij servicedruk van ondermeer Sander Leenders, tezamen met diverse geplaatste prikballen, erg effectief was; 25-14.
De 3e set liet Xanthos het initiatief aan de bezoekers, waar met name één aanvaller gretig van profiteerde en meerdere punten binnen sloeg. Met 25-18 bracht Vocasa de spanning terug.
Set 4 rechtte Xanthos de rug, en liep snel uit. Buitenaanvaller Luca Jansen haalde menig punt binnen, evenals de middenmannen Ruben Verwoert en Imco Boomsma; 25-12

Met deze 3-1 overwinning is Xanthos terug in de subtop van de eerste klasse. De eerstvolgende thuiswedstrijd is dinsdag 23 november 19.30 uur tegen Weekenders Winssen.

Meer berichten