Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>CantAnimus tijdens een eerdere uitvoering van Stem en Stilte.</p>

CantAnimus tijdens een eerdere uitvoering van Stem en Stilte.

(Foto: eigen foto CantAnimus)

Troostrijke klanken op Zondag Voleinding

ELST - In het kader van Zondag Voleinding 2021 bezingt het koor CantAnimus uit de regio Arnhem-Nijmegen, onder leiding van dirigent en componist Caspar van der Vinne, de herinneringen aan overleden dierbaren en geliefden. Troostende klanken voor nabestaanden.

De naam ‘CantAnimus’ betekent ‘het bezingen van de ziel’, en precies dat doet CantAnimus al meer dan tien jaar met het programma ‘Stem en Stilte, ieder jaar op of rond Allerzielen. Centraal in deze Ziele-Zang staat het door Caspar van der Vinne gecomponeerde ‘Requiem veur mien Moe’. Het requiem wordt voorafgegaan door liederen die de essentie van het leven raken, van o.a. Bach, Schönberg en Schubert. Een stil uur koorzang.

Het concert, dat ook al in Oosterbeek is uitgevoerd rond Allerzielen, is nu op Zondag Voleinding, 21 november om 15.00 uur in de Grote of Sint-Maartenskerk, Grote Molenstraat 2, Elst (Gld.). De toegang is gratis; wel is een geldige coronapas noodzakelijk. Na afloop gelegenheid tot vrijwillige bijdrage. Actuele informatie staat op www.cantanimus.nl.

Meer berichten