Logo gemeentenieuwsonline.nl

Samen smikkelen in De Huiskamer van Elst

ELST - Afgelopen donderdag 7 oktober (de laatste dag in de Week tegen eenzaamheid 2021) mochten de bezoekers van de Huiskamer van Elst samen genieten van een heerlijke brunch. In de week tegen eenzaamheid stond ontmoeting en verbinding centraal. Dit is ook waar De Huiskamer van Elst voor staat.

Momenteel zijn er 1,3 miljoen mensen ouder dan 75 jaar. In 2030 zijn dat er 2,1 miljoen. Met de meesten van die ouderen gaat het goed. Maar tussen gezond zijn en goed voelen, zit soms een wereld van verschil. Want meer dan de helft van de 75 plussers zegt zich eenzaam te voelen. Dat zijn meer dan 700.000 ouderen.De eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken dat kunnen we wel. Door een ieder te verwelkomen in onze huiskamer, een praatje te maken, persoonlijke aandacht te schenken en sociale cohesie te bieden. Hier komen ontmoetingen tot stand, worden vriendschappen gesloten en hulpvragen beantwoord.

Om 11.00 uur werd het buffet officieel geopend door de voorzitter van stichting Ontmoeten en verbinden Elst. De brunch -die gefinancierd kon worden door een geldelijke bijdrage vanuit KernmetPit- bestond uit een variëteit aan overheerlijke sandwiches, verzorgd door De Vereniging, appelflappen geleverd door Jumbo supermarkten. Warme snacks kwamen van cafetaria Van Burk en banketbakkerij Janssen. Een diversiteit aan fruit en fruitsap van de streekwinkel De Lingegaerdt maakte het buffet compleet. Bezoekers konden in een gezellige ambiance heerlijk smikkelen en smullen van al het lekkers en genoten met volle teugen, allemaal blije en gelukkige gezichten. Als verrassing kregen de bezoekers bij de uitgang nog een vers gebakken oliebol van oliebollenkraam Bon Appetit, mee naar huis. 

“Mede door de geweldige inzet van alle vrijwilligers is deze brunch een groot succes geworden voor onze bezoekers. En natuurlijk ging er dank uit naar Aster Uitvaartzorg, Kokkeland 17 in Elst, waar wij als Huiskamer sinds 26 juni gehuisvest mogen zijn.”

Meer berichten