Logo gemeentenieuwsonline.nl

Opbrengst Nierstichtingcollecte Heteren

HETEREN - Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 19 tot en met 25 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Heteren bracht dat zo’n 2270 euro op. Je ziet het niet meteen, maar kinderen met een nierziekten hebben het zwaar. Alle bijdragen helpen om ervoor te zorgen dat we nierziekten kunnen genezen zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: ‘Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Daarom zijn ze voor ons jonge helden. Voor hen willen we er zijn. Nu en later.’

Collectanten essentieel

Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting. Wij bedanken alle collectanten van Heteren dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst.”


Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en help mee zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

.
 

Meer berichten