Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De verbouwde kerk in Drie. (foto: Jaap van Merkerk)l</p>

De verbouwde kerk in Drie. (foto: Jaap van Merkerk)l

(Foto: Jaap van Merkerk)

Concert voor opening protestantse kerk Driel

DRIEL - In het afgelopen jaar heeft de protestantse kerk in Driel een flinke opknapbeurt gehad: eerst zijn vorig jaar de leien van het dak van het koor vervangen, dit jaar heeft de binnenkant van het gebouw een metamorfose ondergaan.

Tijdens de verbouwing die in april 2021 startte, is de vloer zo’n 120 cm afgegraven. Daarna zijn er nieuwe verwarmingsleidingen gelegd en is er een nieuwe cementdekvloer met vloerverwarming in de kerk gelegd. Ook is de kerk opnieuw betegeld, waarmee de vloer van de kerk nu volledig vlak is en de kerk nog beter gebruikt kan worden voor tentoonstellingen, concerten en andere evenementen en zijn nieuwe stoelen geplaatst.

De kerk is weer in gebruik genomen, maar toch zal er bij dit moment stilgestaan worden op zondag 10 oktober. Op deze dag wordt de kerk feestelijk geopend. Ook willen we op deze zondag de inwoners van Driel en omgeving in de gelegenheid stellen om de kerk te bewonderen.

Dit zal zijn op 10 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur tijdens een concert waar ensemble Oostenwind, organist van de kerk Freek Withaar en Margreet en Jaap van der Spek uit Heteren aan meedoen. Tijdens deze concerten kunt u ongestoord de kerk in- en uitlopen om de kerk te bewonderen. 

Meer berichten