Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Doolhofzwam. (foto: Herman Hendriks)</p>

Doolhofzwam. (foto: Herman Hendriks)

(Foto: Herman Hendriks)

IVN-paddenstoelenwandeling in Hemmen

HEMMEN - Op donderdag 7 oktober om 14:00 uur houdt Piet Broekhof, gids van IVN RijnWaal, een twee uur durende paddenstoelenwandeling in en rondom landgoed Hemmen.

Wat kunnen we na deze, redelijk natte zomer verwachten? Zullen de verschillende soorten zich weer laten zien? Wat is hun groeiwijze, wat is hun functie en hoe verspreiden ze zich?

Paddenstoelen zijn er in vele vormen, kleuren en geuren. Soms zijn het ‘vijanden’ en vallen ze levende bomen aan, dan weer zijn het ‘vrienden’ en werken samen met andere organismen, maar meestal zijn het ‘vuilnismannen’ en ruimen ze dood materiaal op. Er valt in ieder geval veel te zien aan en veel te vertellen over paddenstoelen.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De start is bij de Hervormde kerk op het Marktplein in Hemmen. Aanmelden kan via email p.broekhof@kpnplanet.nl of telefoon 06 44149876. Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Meer berichten