Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Wim Muilenburg koninklijk onderscheiden

OVERBETUWE - Wim Muilenburg, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Driestroom, ontving op woensdag 29 september van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls een Koninklijke Onderscheiding. De burgemeester reikte deze onderscheiding uit tijdens het afscheid van Wim als voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Driestroom. 

Wim kreeg deze onderscheiding voor zijn werk voor Stichting Driestroom en zijn inzet voor diverse bestuurlijke functies voor tal van organisaties in en om Nijmegen. Naast deze functies zet de heer Muilenburg zich al langdurig in voor het oplossen van sociaal maatschappelijke vraagstukken. Dit doet hij zowel in bezoldigde als onbezoldigde functies. Wim zijn visie is dat iedereen maatschappelijk zo zelfstandig mogelijk moet kunnen functioneren, gewoon op school, in de wijk en op het werk. Daarmee is hij als bestuurder een van de koplopers om inclusie van mensen met een beperking mogelijk te maken. Toch blijft Wim ook voor de komende drie jaar aan Driestroom verbonden in zijn functie als directeur van de franchiseorganisatie voor Driestroomhuizen.

Burgemeester Bruls kenmerkte Wim als een vriendelijke en gedreven man tijdens zijn speech. Iemand die altijd voor ogen heeft dat mensen die niet helemaal kunnen meekomen in deze complexe maatschappij, een kans moeten krijgen. Bruls benoemde de prachtige dingen die zijn ontstaan vanuit deze visie. Zoals de hybride organisatie die Driestroom is, met een unieke en eigen visie. Een man die zijn medewerkers en cliënten bij naam kent. Een man waar we allemaal erg trots op mogen zijn.

Wim is een man van veel mooie woorden, uitspraken en anekdotes, maar op het moment dat hij, na alle prachtige speeches van diverse betrokkenen bij Driestroom, het podium mocht betreden was hij sprakeloos. Sprakeloos door alle waardering en ook door de Koninklijke onderscheiding die hij van Burgemeester Bruls mocht ontvangen. Toch wist Wim zich te herpakken en omschreef Driestroom als een organisatie waarop je ‘net als op je vrouw’ verliefd kan worden. Hij vertelde dat al vanaf het eerste moment dat hij bij Driestroom kwam, mensen open en oprecht zijn. Iedereen is gelijk en dat maakt Driestroom een mooie organisatie, benadrukt Wim.

Meer berichten