Gouden medaile voor Sander en silver voor Vincent Crooijmans op ONK Open Water 2021. (foto: Ivonne vd Meer)
Gouden medaile voor Sander en silver voor Vincent Crooijmans op ONK Open Water 2021. (foto: Ivonne vd Meer) Foto: Ivonne vd Meer

Sander en Vincent Crooijmans 1 en 2 bij Nederlands kampioenschap openwaterzwemmen

Algemeen

ZETTEN - Vincent en Sander Crooijmans maken sinds augustus 2020 deel uit van het Jong Olympisch Talent Team open water van de KNZB. Door de Corona pandemie zijn afgelopen seizoen bijna alle nationale en internationale wedstrijden afgelast. 

Op 10 en 11 september werd de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water georganiseerd door de KNZB in Sleeuwijk. Deze ONK openwaterzwemmen leverde een overwinning op voor Sander Crooijmans. Dat gebeurde in een mooie strijd met zijn broer Vincent. Sander en Vincent voerden gedurende de hele 5 km wedstrijd het veld aan en wisten uiteindelijk met grote voorsprong het goud en zilver voor zich op te eisen. Het verschil was 6,5 seconden: voor Sander 57:34.96, voor Vincent   57:41,51. 

De tweelingbroers, hebben het afgelopen jaar vele kilometers getraind samen met de Olympisch Kampioen open water, Ferry Weertman. In het voorjaar, tijdens een 10 km openwaterwedstrijd in Doha (Qatar), was Vincent de snelste van de twee, maar op dit NK was Sander in het onderlinge duel dus de beste. Eind september staat er voor hen de open water LEN cup, in Barcelona, op het programma waar ze op de 10 km de strijd zullen aangaan met wereldtoppers.

Uitgelicht

Digitale krant