Overvlieger Hugo. (foto: Ivo van Beek)
Overvlieger Hugo. (foto: Ivo van Beek) Foto: Ivo van Beek

Overvliegen bij Scouting Elst

Algemeen

ELST - Afgelopen vrijdag 17 september was het weer tijd voor avontuur bij Scouting Elst. Sinds lange tijd was er weer een gezamenlijke activiteit, waarbij ook ouders welkom waren. De leden en ouders konden kijken naar het overvliegen.

Bij het overvliegen gaan de oudste kinderen over naar de volgende leeftijdsgroep. Bij scouting elst zijn de volgende leeftijdsgroepen: 5 - 7 jaar, 7 - 10 jaar, 10 - 14 jaar, 14 - 18 jaar en >18 jaar. Bij het overvliegen is het elk jaar weer een verrassing welke uitdaging het zal zijn. Dit jaar was er een kabelbaan gespannen. Het in de zes meter hoge toren klimmen was voor een aantal overvliegers al voldoende uitdaging. Voor Hugo was het als jongste deelnemer extra spannend. Op de vraag hoe het was, antwoordde hij: ‘leuk!’. De organisatie van de avond kijkt terug op een geslaagd evenement. “Wel was het nog wat onwennig om na zo lange tijd weer een gezamenlijke activiteit te doen.

Voor de jongste groep van 5 - 7 jaar (de Bevers) was deze overliegopkomst nog net te laat op de avond. De Bevers zijn dit jaar nieuw gestart bij scouting Elst. Ze draaien op zaterdagochtend in de blokhut, aan De Pas 4 in Elst.

“Na deze geslaagde overvliegactiviteit gaan we nu kijken naar volgende grote activiteiten, zoals een open dag en een reünie vanwege ons jubileum.” Bent u of ben jij afgelopen 75 jaar als leiding of bestuur actief geweest? Stuur dan een mail aan: 75jaar@werenfridusgroep.nl. U ontvangt dan een mail zodra de datum hiervoor bekend is.

Uitgelicht

Digitale krant