Afbeelding

Donateursactie krijgt vervolg

Algemeen

RANDWIJK - Begin dit jaar werd het bestuur van Bigband Overbetuwe overvallen door het nieuws dat de gemeentelijke subsidie in zijn geheel verdween. Daarnaast werden ook alle (betaalde) optredens geannuleerd. Hiermee kwam het voortbestaan van het muziekgezelschap in gevaar. Dit lieten de muzikanten niet op zich zitten en er werd een commissie opgericht om de vereniging een nieuwe impuls te geven.

Voor de zomervakantie heeft de bigband een verkoopactie van kniepertjes op touw gezet. Bij de Jumbo-filialen van Teun van Blijderveen in Zetten en Heteren werden verkoopstanden ingericht. Begin juli werd een start gemaakt met het werven van donateurs. De inwoners van Randwijk realiseerden zich dat hun gulle gift hard nodig is. Het lukte echter niet om alle adressen te bezoeken.

Zaterdag 25 september krijgt deze donateursactie dan ook een vervolg. Vanaf 12:00 uur zullen de muzikanten van de Randwijkse club, de inwoners van hun dorp vragen of ook zij de Bigband een warm hart toedragen en een donatie willen doen. Dit kan eenmalig zijn, er kan contant betaald worden, maar er kan ook een machtigingskaart worden ingevuld.

Opening MFA De Haar.

Na afloop van de donateursactie zal de bigband optreden bij de officiële opening van het nieuwe Multi Functionele Accomodatie de Haar in Randwijk. Sinds enkele maanden vinden de Randwijkse verenigingen, waaronder de bigband, hier onderdak. Door corona werd de opening uitgesteld. Het wordt voor de bigband één van de eerste optredens in bijna twee jaar.

Voor informatie over de bigband Overbetuwe contact: Henk Los (voorzitter), telefoonnummer 0488 491659.

Uitgelicht

Digitale krant