Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dirk Luijmes, organist. (foto: Arjen Faber)</p>

Dirk Luijmes, organist. (foto: Arjen Faber)

(Foto: Arjen Faber )

Dirk Luijmes viert 25-jarig jubileum met gevarieerd orgelconcert

ELST - Dirk Luijmes is deze maand 25 jaar organist van de Grote Kerk van Elst. Op zondag 5 september zet hij deze bijzondere mijlpaal luister bij met een gevarieerd orgelconcert. Hij neemt de concertbezoeker mee langs honderden jaren orgelgeschiedenis. 

Zo eert hij de bekendste componist van Nederlandse bodem J.P. Sweelinck, omdat hij dit jaar 400 jaar geleden overleed. Op het Walker-koororgel brengt hij muziek van de negentiende-eeuwse Belgisch-Franse componist en organist César Franck ten gehore. Hij maakt zelfs een uitstapje naar de twintigste-eeuwse Nederlandse componist Rudolf Escher. Maar Dirk Luijmes zou zichzelf niet zijn als hij zijn jubileumconcert niet zou opluisteren met muziek van zijn grote held: Johann Sebastian Bach. Welke stukken hij ten gehore zal brengen, is op dit moment nog een verrassing. Maar één ding staat op voorhand vast: zijn muziekkeuze en -vertolking zullen door de orgelliefhebbers als een weldaad voor het oor worden ervaren. En vanzelfsprekend bespeelt hij de beide orgels, dus naast het koororgel ook het grote Van Leeuwen-orgel.

Het concert begint om 12.00 uur en duurt een klein uurtje. De toegang is gratis, maar na afloop is er een collecte. “Omdat we nog steeds aan een maximaal aantal bezoekers gebonden zijn, zou het fijn zijn als u zich via de site van de kerk (www.pg-elst.nl) of ons emailadres (orgelstichtingelst@gmail.com) zou willen aanmelden.”

Meer berichten