Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Uitdeling schoenendoos in Roemeni&euml;. (foto: A de Wit)</p><p><br></p>

Uitdeling schoenendoos in Roemenië. (foto: A de Wit)


(Foto: A de Wit)

Kleine attenties voor Schoenendoosactie

HETEREN - De Schoenendoosactie deelt al meer dan 27 jaar mooi versierde en gevulde schoenendozen uit aan kinderen in nood. In schoenendozen zitten schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. Zo zijn er afgelopen jaar 45.301 schoenendozen opgehaald in Nederland en België. 

De Schoenendoosactie heeft ze uitgedeeld aan kinderen in Togo, Sierra Leone, Roemenië, Moldavië en de vluchtelingenkampen in Griekenland . Deelnemers aan de actie zijn particulieren, gezinnen, scholen en kerken. Maar ook instellingen en verenigingen doen mee aan de actie.

Voordat schoenendozen naar de bestemmingslanden gaan, worden in de verwerkingscentra (drie in Nederland en één in België) ingeleverde schoenendozen gecontroleerd en klaargemaakt voor transport. Hier bekijken vrijwilligers de inhoud van de doos, zodat de organisatie zeker weet dat elk kind een gelijkwaardige kado krijgt. Als het nodig is, worden spulletjes vervangen of wordt doos aangevuld met bijvoorbeeld een tennisbal. Verwerkingscentrum Betuwe is een van de vier verwerkingscentra die extra spullen kunnen gebruiken zoals autootjes, knikkers, schoolspullen, zeep, tennisballen, tandpasta, petjes, haarspulletjes, plastic bekers, springtouw, spelletjes, puzzeltjes, kleine knuffeltjes, enzovoort. 

“Normaliter krijgen we deze spullen van allerlei rommelmarkten en dergelijke. Echter vanwege de coronacrisis zit dat er nog steeds niet in, daarom doen we deze oproep om als u nog wat heeft liggen, af te geven bij A de Wit, Dorpsstraat 12, Heteren. Voor meer informatie kunt u mailen naar betuwe@schoenendoosactie.nl of op www.schoenendoosactie.nl.”

Meer berichten