Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Via een folder wordt de wandeltocht aangekondigd. (foto: Hanny Harrewijn)</p>

Via een folder wordt de wandeltocht aangekondigd. (foto: Hanny Harrewijn)

(Foto: Hanny Harrewijn)

Aanmelden voor de Exodustocht

HUISSEN - Op zaterdag 2 oktober vindt de Exoduswandeltocht plaats. Eindelijk kunnen wandelaars weer vrij deelnemen aan een prachtige wandeltocht.Het is een tocht met een thema; het herinnert namelijk aan de evacuatie in WOII.Op  2 oktober 1944 vonden óók de tragische bombardementen op Huissen en Doornenburg plaats.

De Exodustocht vindt dit jaar zijn inspiratie uit deze twee gebeurtenissen. Het thema is ‘Vrijheid’. Om diverse redenen raakt ‘Vrijheid’ veel van wat nu in de samenleving speelt. Vanuit dit thema  is er voor belangstellenden om 13.00 uur een bloemenlegging nabij het Massagraf in Huissen. Daarover volgt nader bericht.

De wandelaars leggen een afstand naar keuze af. Er zijn vijf afstanden te weten 44, 25, 17, 10 en zelfs de 5 kilometer. Zo is er voor ieder wat wils. Geoefende wandelaars en ook de sportievelingen kunnen ruimschoots aan hun trekken komen.

De 5 kilometer is aan de langere afstanden toegevoegd om ouderen en de zeer jonge sportievelingen ook de benen te laten bewegen. Wellicht is het dit jaar een compensatie voor het gemis van de avondvierdaagse.

De vergunning voor de tiende Exodustocht brengt met zich mee dat de organisatie de doorloop soepel laat verlopen. Om die reden geen wachtenden bij vertrek in de Broodbar Buitenpoort in Huissen. Het gedownloade deelname formulier is tevens startbewijs.

Genietend wandelen staat centraal.Ook is er doedelzakmuziek. En bij aankomst in de buitentent wacht de pin of medaille.

Hoewel men zich ook op de dag zelf kan aanmelden wordt aanmelden via de site geadviseerd. Dat kan nu al op www.exodushuissen.nl.

Meer berichten